20-05-10

16 mei Temse

 Robby heeft op 15 mei moeten werken en heeft zijn knie gestoten tegen een ijzeren pedaal. Sindsdien heeft hij pijn in zijn linkerknie. Toch wou hij op 16 mei het proberen in de koers te Temse. De start werd gegeven om 15 uur voor 102 deelnemers. De aankomst lag op een iets wat lastigere bergop (in tegenstelling tot de wedstrijd in Wodecq, daar lag de aankomst ligt bergaf).

Robby had in tegenstelling tot alle andere wedstrijden plaats genomen in de buik van het peloton of zelfs sommige ronde nog iets meer naar achteren. Voor hem was het belangrijk, kijken hoeveel kracht hij nog kon zetten met deze knie. Op een 8-tal ronden van het einde was Robby echter vooraan in het peloton te vinden. Wie Robby kent, weet dat hij niet zomaar mee koerst, maar dat hij hem toch altijd wel eens wilt laten zien ;-). Enkele renners waren toen er reeds vanonder gemuist.

Het peloton kon deze echter vlug terug inrekenen. Op een 5-tal ronden van het einde riep Robby naar mij dat hij weer pijn had in zijn knie. De laatste ronden heeft hij dan ook volledig op karakter gereden. Cocquyt en Sterck waren in tussentijd de enige 2 leiders in wedstrijd geworden. Het peloton kwam op een 15 seconden maar Cocquyt liet dit niet begaan en gaf er samen met zijn kompaan een lap op, waardoor de voorsprong weer vergrootte. Cocquyt won de wedstrijd, Sterck kon nog net uit de greep blijven van het peloton. Robby zat echter iets te vroeg op kop waardoor hij voorbij gesneld werd door de anderen, hij werd 41e.

22:27 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13 mei Wodecq

Normaal het de bedoeling dat Robby naar Oordegem ging rijden op Hemelvaartdag. Op de laatste moment heeft hij echter beslist om naar Wodecq te gaan.

 

Op een parkoer van 11 km gingen ze met 68 renners van start. In het heuvelachtige Wodecq bleef de koers lang gesloten. Robby hield hem zoals altijd vooraan in het peloton. Naar mate de finale naderde kon een groepje van enkele renners ontsnappen, in de achtervolging was een groepje van een 6-tal renners – waaronder Robby – het peloton volgde nog enkele seconden (= enkele seconden > 15 seconden) later. Het groepje van Robby maakte uiteindelijk de aansluiting met de kopgroep. Deze bestond vanaf toen uit een 17-tal renners. Op 2 ronden van het einde kon 1 renner uit de kopgroep ontsnappen. Hij won dan ook de wedstrijd, achter hem was de groep in stukjes gevallen. Robby had de rol in de achtervolgende groep gelost, maar werd toch nog knap 16e.

22:19 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-05-10

9 mei Oordegem

Zondag 9 mei was het wedstrijd te Oordegem, de eerste wedstrijd van een 2-daagse (volgende wedstrijd is donderdag 13 mei – Hemelvaartsdag). Met 122 (?) deelnemers stonden ze aan de start. De start werd hier ook later gegeven dan gepland om 15 uur.

 

Op een iets wat lastigere parkoer (met de helling, die iedere ronde lastiger en lastiger werd) bleef het peloton nog redelijk goed samen. Het waren korte rondes waardoor de toeschouwers alles goed konden blijven volgen. Ook hier nam Robby vooraan in het peloton plaats. Eens de wedstrijd bijna in de helft was, raakte groepje van 16 renners weg. Enkele ronden later kwamen hier 5 renners bij. De kopgroep bestond vanaf toen uit 21 renners. Het peloton kwam iets dichter bij de kopgroep, maar deze lieten hun niet doen en de kopgroep versnelde weer, waardoor de aansluiting er niet kwam. Robby probeerde ook enkele keren te ontsnappen, tevergeefs. Het peloton liet hem niet rijden. Op enkele ronden van het einde was er nog een groepje van +/- 10 renners uit het peloton kunnen ontsnappen, deze werden echter weer gegrepen door het peloton. Ook de kopgroep begon uiteen te vallen toen de aankomst in zicht kwam. Van Roosbroeck Patrick won de wedstrijd, Robby spurtte zich nog naar een 30e plaats.

22:11 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

PK te Schoonaarde

Op 2 mei werd het PK te Schoonaarde voor beloften gereden. Met 156 deelnemers stonden ze aan de start. De start werd normaal gegeven om 13.30 uur, maar de officiële start is later gegeven.

 

Op een bochtig parkoer met smalle baantjes werden reeds vanaf de eerste ronden deelnemers uit het peloton geblazen. Ook valpartijen kwamen vanaf ronde 1 aan bod. Robby had vooraan in het peloton plaats genomen en kon zo alles afkijken.

Na enkele ronden gingen de eerste vluchters ervandoor. Zij kregen een voorsprong van een 30tal seconden, dit schommelde afhankelijk van hoe het peloton samen werte. Aangezien de snelheid in het peloton zo hoog lag, brak het peloton in diverse stukken.

Op enkele ronden van het einde bestond de kopgroep uit +/- 17 renners, 2 renners probeerde de aansluiting te maken. Deze 2 waren: Robby Cobbaert en Laurens De Vreese.

De kopgroep bestond vanaf toen uit 19 renners met een voorsprong van +/- 38 seconden. Maar op 2 ronden van het einde kreeg Robby een klop van de honger, dorst,.. Hij werd uit de kopgroep “geslagen” (niet letterlijk dus ;-) ). Robby kwam n het laatste deel van het peloton terecht (het peloton lag in 3 stukken). Hij bolde ook over de aankomst in dat groepje. De officiële uitslag (hoeveelste hij is geworden), weten we niet. Deze staat nergens te lezen. Robby heeft hem mooi in de kijker gereden, en heeft uit deze wedstrijd een les geleerd.

21:55 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |