20-05-10

16 mei Temse

 Robby heeft op 15 mei moeten werken en heeft zijn knie gestoten tegen een ijzeren pedaal. Sindsdien heeft hij pijn in zijn linkerknie. Toch wou hij op 16 mei het proberen in de koers te Temse. De start werd gegeven om 15 uur voor 102 deelnemers. De aankomst lag op een iets wat lastigere bergop (in tegenstelling tot de wedstrijd in Wodecq, daar lag de aankomst ligt bergaf).

Robby had in tegenstelling tot alle andere wedstrijden plaats genomen in de buik van het peloton of zelfs sommige ronde nog iets meer naar achteren. Voor hem was het belangrijk, kijken hoeveel kracht hij nog kon zetten met deze knie. Op een 8-tal ronden van het einde was Robby echter vooraan in het peloton te vinden. Wie Robby kent, weet dat hij niet zomaar mee koerst, maar dat hij hem toch altijd wel eens wilt laten zien ;-). Enkele renners waren toen er reeds vanonder gemuist.

Het peloton kon deze echter vlug terug inrekenen. Op een 5-tal ronden van het einde riep Robby naar mij dat hij weer pijn had in zijn knie. De laatste ronden heeft hij dan ook volledig op karakter gereden. Cocquyt en Sterck waren in tussentijd de enige 2 leiders in wedstrijd geworden. Het peloton kwam op een 15 seconden maar Cocquyt liet dit niet begaan en gaf er samen met zijn kompaan een lap op, waardoor de voorsprong weer vergrootte. Cocquyt won de wedstrijd, Sterck kon nog net uit de greep blijven van het peloton. Robby zat echter iets te vroeg op kop waardoor hij voorbij gesneld werd door de anderen, hij werd 41e.

22:27 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.