17-05-10

PK te Schoonaarde

Op 2 mei werd het PK te Schoonaarde voor beloften gereden. Met 156 deelnemers stonden ze aan de start. De start werd normaal gegeven om 13.30 uur, maar de officiële start is later gegeven.

 

Op een bochtig parkoer met smalle baantjes werden reeds vanaf de eerste ronden deelnemers uit het peloton geblazen. Ook valpartijen kwamen vanaf ronde 1 aan bod. Robby had vooraan in het peloton plaats genomen en kon zo alles afkijken.

Na enkele ronden gingen de eerste vluchters ervandoor. Zij kregen een voorsprong van een 30tal seconden, dit schommelde afhankelijk van hoe het peloton samen werte. Aangezien de snelheid in het peloton zo hoog lag, brak het peloton in diverse stukken.

Op enkele ronden van het einde bestond de kopgroep uit +/- 17 renners, 2 renners probeerde de aansluiting te maken. Deze 2 waren: Robby Cobbaert en Laurens De Vreese.

De kopgroep bestond vanaf toen uit 19 renners met een voorsprong van +/- 38 seconden. Maar op 2 ronden van het einde kreeg Robby een klop van de honger, dorst,.. Hij werd uit de kopgroep “geslagen” (niet letterlijk dus ;-) ). Robby kwam n het laatste deel van het peloton terecht (het peloton lag in 3 stukken). Hij bolde ook over de aankomst in dat groepje. De officiële uitslag (hoeveelste hij is geworden), weten we niet. Deze staat nergens te lezen. Robby heeft hem mooi in de kijker gereden, en heeft uit deze wedstrijd een les geleerd.

21:55 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.