27-09-09

De Pinte

Vandaag 27/09 was het cross in de Pinte. Met 52 renners stonden ze aan de start. Robby stond op de 2e rij, maar werd in de start al onmiddellijk naar het midden van het peloton verdrumd. Na 1 ronde had hij al aansluiting gemaakt bij de eerste. Alles was op dat ogenblik nog goed samen, hij nam positie 10 in. Na 2 ronden begonnen de breukjes te komen. Robby had de achtervolging ingezet op de eerste, hij zelf nam op dat moment plaats 11 in. Hij vormde een groepje samen met Quincy. Helaas konden zij nooit meer de aansluiting maken met de renners voor hun. Heel veel veranderingen gebeurde er niet meer in de wedstrijd, Bert De Wispelaere maakte wel nog de aansluiting met Quincy & Robby. En drumde daarom Robby naar de 12e plaats bij de aankomst. Hij kwam 1 min 50 seconde later binnen dan de eerste (Huys Stijn) en werd 3e belofte.

22:28 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-09-09

Cross Te Knesselare

Zaterdag 19/09 was het de eerste cross voor de Vlaamse Cyclocrosscup. Met ongeveer 52 deelnemers stonden ze aan de start. Robby had nummer 20, de nummer waar de naamafroeping mee begon was nummer 24. Robby stond dus zo goed als laatste, de achtervolging kon alweer ingezet worden, ook al was de start nog niet gegeven. Om 15.15uur ging de wedstrijd van start. Na enkele bochten en een goeie 200 meter verder zat Robby echter niet meer achteraan, maar zat hij al reeds in 13e positie! Van een snelle start gesproken!

Nog een ronde verder was er al een kopgroepje van 6 ontstaan, waaronder Robby. Het groepje bleef enkele ronden samen, maar uiteindelijk brak het toch in stukken. Robby had daarvan positie 6 ingenomen. Hij kwam toen ook dichter op de 5e man in wedstrijd, maar er werd echter anders over beslist. Robby kwam ten val door een paaltje, natuurlijk het typische, stuur vast in het lint, dat op zo een ogenblik niet kapot wil gaan. Na een heleboel getrek kwam Robby zijn stuur los (uit het lint welteverstaan) en kon hij weer de achtervolging inzetten. Zijn 6e plaats was niet in gevaar gekomen (hij had een hele mooie voorsprong op de 7e in wedstrijd), maar de aansluiting was wel weer wat moeilijker. De ronde daarna zat Robby al terug op dezelfde plaats maar de wedstrijd was ver afgelopen, waardoor het niet meer lukte om 5e te worden. Robby kwam aan als 6e, maar werd wel 1e belofte! Wat een wedstrijd!

22:07 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-09-09

1e cross te Erpe-Mere

Na een lang wegseizoen was het vandaag eindelijk tijd voor de eerste veldrit van Robby en dit te Erpe-Mere. Robby kreeg al onmiddellijk een slechte startplaats, slechts 2 namen werden na hem nog afgeroepen. Om 15.30 gingen de 52 renners van start (profs, elite z/c en beloften). Robby geraakte niet in zijn pedalen met als resultaat dat hij al 10meter achterstand had op de groep. Na 1 ronde was hij echter al opgeschoven naar de 37e plaats. Geleidelijk aan begon hij steeds meer en meer renners in te halen. En na de 3e of 4e ronde zat hij al in circa 29e positie. Van een sterke terugkeer gesproken. Halfweg de wedstrijd had hij aansluiting gevonden bij 2 renners van Sunweb-Projob (Kenneth Van Compernolle en Kevin Eeckhout),deze “vochten” voor de 23e plaats. Op 2 ronden van het einde moest Robby deze renners echter laten rijden. De zware inspanning begonnen hun tol te eisen. Robby kwam toch nog als 27e over de aankomst. Wat een hele prestatie is gezien zijn slechte start.

Benieuwd wat Robby voor de rest van het seizoen nog in petto heeft? Hou dan zeker de website in de gaten ;-).

21:28 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |