13-08-09

Beernem

Op 12 augustus was het koers te Beernem. Met 143 gingen ze van start om 18.15. Op de koers vielen heel wat premies te rapen. Reeds na 1 ronde was er een lichte afscheiding voor enkele renners, waaronder Robby. Net op dat moment begon het dus ook te regenen. Van de 2 ronde was een groepje van 10 renners definitief weg en Robby reed daar goed in mee. Robby zat toen al verschillende gezichten te trekken naar de mensen die hij kende (positieve gezichten om ons te laten weten dat alles goed ging). Het groepje had toen een voorsprong van 1min20. Af en toe stopte het met regenen, maar op enkele ronden van het einde begon het weer te regenen. Op 3 ronden van het einde brak de kopgroep in 2, 5 jongens hadden het waarschijnlijk te gewaagd gevonden, want een deel van het peloton kwam heel wat dichter. Robby zat in het 2e groepje, een deel van het peloton bestaande uit 20 man maakte de aansluiting met de 2e groep. Het ging dus nog heel spannend worden. Na iets meer dan 2uur30min wedstrijd was de winnaar bekend, Horton Tobyn won de spurt. 5 renners waren op dat moment binnen. Toen bleef het wachten op de 2e groep, Robby werd 2e in die spurt en werd zo nog knap 7e.  Wat een wedstrijd!

21:57 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-08-09

Zondag 09/08 Bottelare

97 deelnemers stonden in Bottelare aan de start. Voor de start zat er bij iedereen de sfeer al goed in, iedereen had er zin in om er tegen aan te gaan. Na enkele ronden ging er een groepje van 2 man vandoor. Zij konden een mooie voorsprong bij één sprokkelen op het peloton. Robby hield zich altijd goed vooraan, en kon zo alles in de gaten houden.

Op 5 ronden van het einde brak het helemaal open en werd het tempo in het peloton opgetrokken. Dat peloton brak dan ook in stukken. Robby zat in een 3e groepje, dat groepje vond de aansluiting met groep 2 en zelfs met de 2 koplopers. We hadden een mooie kopgroep van 20 man, met Robby daarbij. Maar het peloton liet dit niet zomaar begaan en ging er nog is tegenaan. Enkele renners van het peloton konden nog de aansluiting maken. We gingen op weg naar de laatste ronde, enkele renners hadden een gaatje laten vallen met als resultaat dat een beperkte groep aankwam. Robby volgde niet zo ver daarvan en eindigde knap 17. De spurt in zijn groep werd nog ontsierd door een valpartij.

21:56 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-08-09

Lokeren

Gisteren (05/08) was het koers te Lokeren. Het startsein werd gegeven om 15 uur en dat voor maar liefst 118(!) deelnemers.

Van in het begin was er een groepje van tien renners weg met daarin Guy Smet. 1min later kwam het peloton voorbij. Tegen half weg koers begon men overal het tempo op te drijven, daardoor sneuvelde 2 renners van de kopgroep. Ook in het peloton sneuvelde elke ronde wel enkele renners. Robby reed steeds goed vooraan in het peloton en kon zo alles goed in de gaten houden. Dichter kwam het peloton niet op de kopgroep.

Dan was het zover de laatste ronde… Nog steeds was er geen wijziging. Het groepje van 8 kwam binnen, Kruopis Aidis won na 2 uur en 38 min koers. Iets later kwam een groepje van 12 man binnen, geen Robby te zien. Het peloton kwam toen net uit de bocht, het werd een hele grote spurt. En wie kwam daar ineens tevoorschijn? Inderdaad Robby :-p. Robby haalde alles uit zijn spurt en won de spurt van het peloton. Proficiat Robby.

Robby werd 21e.

21:52 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zondag 02 en maandag 03/08

Zondag 02/08 was het koers te Knesselare. Pas om 17 uur werd het startsein gegeven met 53 renners die gingen strijden voor de overwinning.

Al van in het begin regende het ontsnappingen. Pas tegen half koers raakte een groepje van 10 renners weg. Op enkele ronde van het einde ontsnapte dan nog eens een groepje uit het peloton. Jammer genoeg zat Robby hier niet bij. Het groepje bestond uit een 15 tal renners. 1 ronde na die ontsnapping probeerde een jongen op zichzelf de kloof te dichten, hij bleef tussen de 2e groep en het peloton hangen. Na 2uur30 min wedstrijd was de winnaar bekend (Bauer Jack). Robby sprintte nog mee met het peloton en kwam aan als 28e.

 

Maandag 03/08 was ik er jammer genoeg niet bij, ik weet ook niet echt hoe de koers verlopen is. Ik weet alleen dat er aan een heel hoog tempo gereden werd en Robby doodop was.

Robby werd 41e van de 70.

 

21:42 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |