15-07-09

Zele

12 juli was het wedstrijd voor Robby te Zele. De start was gepland om 15 uur maar door een drukfout stond in het boekje om 16 uur te lezen. Wijselijk hebben ze dan beslist om de start om half 4 te geven. Na dus een half uur vertraging ging de wedstrijd van start met 56 deelnemers. Al van de eerste ronde zat er een serieus tempo in. Met heel veel rechte stukken en vaak wind op kop was het voor iedereen moeilijk om weg te raken.

Reeds na enkele  ronde raakte een groepje weg tevergeefs zij werden vlug terug gehaald door het peloton. Na een tiental ronden raakten nog eens een groepje weg waar Robby bij zat. Robby won overigens de tussensprint (meer hierover op het einde van het verslag). Zij bleven 2 a 3 ronden uit de greep van het peloton, maar het groepje draaide niet goed rond. Alles weer samen. Op enkele ronden van het einde raakte een groepje weg van een 10 renners, 3 renners hebben de achtervolging ingezet en vonden de aansluiting daarna probeerde nog een groepje van 11 renners hetzelfde, zij hebben nooit de kopgroep terug gezien, maar bleven wel uit de greep van het peloton .  In het peloton werd alles klaargemaakt voor nog een sprint, Robby won de sprint van het peloton en werd hierdoor 25e. Als beloning kreeg hij ook nog massageproducten voor het winnen van de tussensprint (hij werd 3e in het klassement van de tussensprints).

22:27 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Leeuwergem

In Leeuwergem stonden ze met 109 renners aan de start. Robby stond vooraan om te starten. In het grote peloton brak het al vlug in stukken, toch kwam steeds het peloton terug. Robby reed altijd vooraan mee in het peloton.

Het regende aanvallen en op enkele ronden van het einde was dan ook de goeie vlucht weg. De winnaar Dierickx Steven kwam binnen na 2 uur 46 min wedstrijd. 1min50 achter de winnaar kwam het peloton binnen. Robby werd 44ste na een spannende spurt in het peloton.

22:15 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |