28-06-09

27 juni Koers te Hamme

Een wedstrijd voor Robby die heel belangrijk was. Robby reed zo goed als voor eigen volk, dit kon dus niet zonder slag of stoot gaan. Op een vlak parkoer met heel veel lange rechte stukken afgewisseld met enkele bochten heel snel na elkaar, voelde Robby hem niet onmiddellijk thuis. Toch wou hij hier heel goed presteren. Om 15 uur gingen ze van start maar door enkele auto’s die nog geparkeerd stonden op het parkoer is de start pas om 15.10u. doorgegaan. Met 78 deelnemers gingen ze van start.

Al vanaf de 1e ronde zat er een serieus tempo in want alles hangde al op een lang lint. In de 2e ronde trok Robby het peloton aan en waren er al enkele mensen die het tempo niet aankonden en die gaten lieten vallen. Robby reed constant bij de eerste 10 renners. Na een zestal ronden was er echter een groepje van 6 à 8 man ontsnapt. Het peloton kon beginnen met de achtervolging. Na nog 2 ronden was het een groepje van 3 gelukt om te ontsnappen. Deze renners vonden de aansluiting met de kopgroep. Het peloton was ondertussen in verschillende stukken gebroken. Robby zat toen in de 4e groep, de 3e groep bestond uit een zeven à tiental renners die de achtervolging hadden ingezet op de kopgroep. Robby vond samen met nog enkele van zijn groepje aansluiting met het 3e groepje, Robby ging onmiddellijk naar de kop en verhoogde het tempo in de hoop dichter te komen. Jammer genoeg kwamen ze niet dichter. Op 2 ronden van het einde brak het groepje van Robby ook nog in 2 delen. Guy Smet won na 2 uur en 19 min wedstrijd. Robby had alles uit de kast gehaald om hem tijdens de wedstrijd te laten zien dat hij niet meer meesprinte voor de 15e plaats. Robby werd 22e en kon hem na een schitterende wedstrijd zeer tevreden stellen.

22:08 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21 juni Moerbeke Waas

Op 21 juni reed Robby in Moerbeke Waas mee met het provinciaal kampioenschap.

Het was een parkoer waar voorbij steken praktisch onmogelijk is en wie er het snelst weg is heeft natuurlijk de beste kaarten, op zo’n parkoer. Robby heeft nog nooit een wedstrijd met de mtb meegereden (buiten dan de marathon, maar dat kun je niet vergelijken met een echte wedstrijd van enkele uren).

Heel veel is er in die wedstrijd niet gebeurd. Robby mocht na 2 uur wedstrijd plaats nemen op de nummer 3 van het podium. Hij mocht zich tevreden stellen met de bronzen medaille.  

21:51 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14 juni Bavegem

Met 45 elite z.c. en beloften stonden ze om 15 uur aan de start.

Robby reed altijd goed vooraan mee. Reeds na enkele ronden was Robby samen met Quincy Vens (Revor) gaan lopen. Het peloton zette de achtervolging in. Hun voorsprong liep al vlug op naar 45 sec. Maar na een (ongeveer) 6 tal ronden was er niks van hun voorsprong meer overgebleven. Het peloton was in snel tempo beginnen rijden en trok alles op een lang lint. Hierdoor werd al snel duidelijk welke renners kapot zaten. Het peloton brak in enkele stukken, zo ontsnapte er ook een groepje van ongeveer 10 man. Robby reed toen in het 2e deel die alles op alles zette om de kopgroep in te halen. Net voor Robby kwam een jongen raar, maar waar ten val (hoe dat gebeurd is geen idee, hij viel helemaal alleen). Robby ontwijkt de persoon maar moest hierdoor in de graskant rijden met als resultaat dat je je snelheid verliest. Robby moest dan ook helemaal alleen de achtervolging inzetten op het peloton dat het tweede groepje vormde. Jammer genoeg is hij nooit meer bij het 2e groepje geraakt en moest hij hem dan uiteindelijk tevreden stellen met een 30e plaats en aankomst in het 3e groepje.

21:46 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21 - 24 mei Mountainbike Weekend

Van woensdagavond 20 mei tot zondag 24 mei zat Robby in de Ardennen. Voor de eerste keer ging hij meedoen aan een mountainbike marathon.

De marathon bestond uit 4 wedstrijden. Bij elke wedstrijd zat er een chronotijdrit in en na sommige wedstrijden werden enkele extra proeven ingelast, zoals een bandenproef; om ter snelst een band eraf doen en terug opleggen of een sprint; op het plaatselijk domein een kleine sprint met 4 jongens… Robby heeft deze sprint overigens gewonnen.

Het klassement van elite zonder contract en beloften was gescheiden, maar naast dit was er ook een algemeen klassement. Robby heeft met gemak het jongerenklassement gewonnen (meer dan 2 uur voorsprong op de 2e jongeren), in het algemeen klassement greep hij net naast een podiumplaats. Hij werd knap 4e.

21:19 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |