18-05-09

17 Mei Koers Te Oordegem

123 deelnemers stonden om 14.50u al te wachten om uiteindelijk om klokslag 15uur van start te gaan voor een rit van 110 km. Deze werden verdeeld over 22 ronden.

Robby had hem van in het begin goed vooraan gepositioneerd. Toch regende het aanvallen, maar niemand raakte echt goed weg. Na enkele ronden ging er een groepje van ongeveer 19 renners toch vandoor. Nog iets later was Robby samen met 10 renners in de achtervolging getrokken. Ze maakten de aansluiting met de kopgroep, maar die plaatsten onmiddellijk weer een versnelling, met het gevolg dat Robby zijn groep terug op achtervolgen aangewezen was. Echt dichter kwamen ze (jammer genoeg) niet meer. Ook achteraan in het peloton probeerde nog enkele mensen te ontsnappen, maar tevergeefs in het peloton was alles afgelopen. Vooraan brak het kopgroepje nog, enkele jongens konden het hoge tempo niet meer aan en loste de rol. Na 2uur 36min was de winnaar bekend (Wouter Van Mechelen), deze won in een spurt met ongeveer 10 man. Toen was het nog even uitkijken hoe Robby het er vanaf ging brengen. Robby spurtte nog mee in zijn groepje, maar had hem al pleuris gereden de voorbije ronden. Hij werd 25e op iets meer dan 2 min achterstand van de winnaar.

Tevreden terugkijken op de eerste 4 wedstrijden doet hij alvast, en dat doen de supporters ook.  

22:23 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11 Mei Koers Te Puivelde

Om 15 uur gingen 50 deelnemers van start. Al na enkele ronden ging er een groepje vandoor. Zij bleven uit de greep van de achtervolgende groep waar Robby ook bij zat. Heel veel veranderde er niet meer en uiteindelijk werd het peloton (dat veel te lang achterbleef) uit koers genomen. Het groepje waar Robby in zat moest op 2 ronden van het einde ook spurten. Robby won de spurt voor de 20e plaats.

22:06 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-05-09

PK Te Deftinge

De 2e koers en dan al onmiddellijk het PK. Robby had voor de start wat zenuwen. Maar eenmaal aan de start was hij zo ontspannen als wat dan ook. Om 13 uur gingen ze van start met +/- 170 jongens die droomden van die trui.

Al na de eerste ronden vormden zich een kopgroep van ongeveer 20 man met ondermeer, Matthias Ongena, Thomas Vernaeckt, Laurens De Vreese, …. Het peloton was toen op een lang lint getrokken en zette de achtervolging in. Robby reed toen in 3e positie van het peloton. Enkele ronden later hadden de koplopers toch al een mooie voorsprong bijeen gesprokkeld. Robby bleef goed meerijden in het peloton. Uiteindelijk brak het peloton toch nog in 2 delen (logisch zo een groot pak kon op de heuvelachtige omloop nooit samenblijven he). Robby bevond zich in het eerste deel. Al vlug hadden ze 30 seconden op het andere peloton genomen. Er gebeurde nog enkele aanvallen vanuit verschillende groepjes, tevergeefs de koplopers zag niemand nog weer. Enkele renners konden toch nog uit Robby zijn groep weg springen en bleven tussen de koplopers en Robby zijn groep hangen. De koplopers bleven vooruit en na 3 uur en 35 min. wedstrijd kwamen we te weten wie recht had op die trui, dat bleek Matthias Ongena te zijn. Robby zat nog goed gepositioneerd in zijn groepje om mee te spurten maar besliste uiteindelijk om niet echt mee te spurten. Hij kwam aan als 65e. Wat voor een eerstejaars belofte – en nog maar zijn 2e koers – niet vanzelfsprekend is. Dit is alvast een schitterende start van het wegseizoen voor Robby. Dit belooft voor de komende wedstrijden.

21:56 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1e koers te laarne

Woensdag 29 april... De eerste grote koers voor Robby. Als doelstelling had Robby gezegt gewoon meerijden in het peloton en zeker uitrijden.

Met 158 renners gingen ze om 3 uur van start voor 100 – 120 km.

In de 3e ronden reed Robby in een put met als resultaat carbon wiel gescheurd. Enkele ronden later probeerde enkele renners een gat te slaan. Robby hield alles rustig in de gaten vanuit het peloton. Uiteindelijk bleef de kopgroep uit de klauwen van het peloton en na 2 uur en 50 min kwam dan ook de 1e aan. Robby bolden even later als 105e over de aankomst.

Na de wedstrijd besliste Robby om met de fiets naar huis te rijden om nog extra km’s in de benen te hebben voor het aankomende kampioenschap die zondag te deftinge.

 

21:20 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |