25-02-09

Eeklo

Eeklo, de laatste wedstrijd van het seizoen voor Robby.

Voor de laatste maal dit seizoen wou Robby nog eens proberen om zich te laten opmerken.

Met 33 renners stonden ze aan de start. Om 15.15uur ging de wedstrijd van start en zag je de renners zo voorbij stuiven.

Toen Robby na een halve ronde mij voorbij kwam, zat hij in ongeveer 28e positie. Alles was toen al op een lang lint getrokken, met hier en daar een groot gat al tussen. Robby viel daardoor vlug alleen, maar na een tweetal ronden kon Michiel Dieleman aansluiten. Samen zijn ze naar Geert Wellens gereden, die hebben ze even later eraf gereden.

Op een drietal ronden van het einde kreeg Robby af te rekenen met pech. Eerst dacht hij dat hij lek reed, maar dat bleek niet het geval. In zijn carbonnen velg (voorwiel) zat een scheur. Robby moest toen nog een halve ronde rijden om de materiaalpost te bereiken. Daardoor moest hij ook Michiel laten rijden. Robby kwam over de aankomst als 25e.

De laatste wedstrijd zit erop, nu kan de rustperiode beginnen. Maar eender wie die Robby goed kent, weet dat het bij hem al na enkele dagen begint te kriebelen om weer op de fiets te kruipen Knipogen.

20:55 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-02-09

Gevallen

Zondagmorgen (= 8 februari) is Robby zwaar ten val gekomen op training. Alles gebeurde in 2 seconde zegt Robby over dit voorval.

Robby heeft geen breuken of kneuzingen, maar is zwaar geschaafd in het gezicht (vooral het onderste deel; kin, net boven de bovenlip een serieuze wonde – deze moest bijna genaaid worden -,lippen). Gelukkig had hij zijn helm op want het kon allemaal veel erger zijn.

Door dit voorval zal Robby dan ook de komende week niet deftig zijn trainingsschema kunnen afwerken.

22:31 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Lille

Om 12 al, sloegen de lichten op groen in Lille en ging de wedstrijd van start met 57 renners.

Na de startstrook sloeg het rennersveld af richting de zandstrook. Vooraan konden ze nog fietsen, maar iets verderop ging het moeizamer waardoor iedereen moest lopen. Zo ook Robby, hierdoor haalde hij veel renners in. Toen hij op een gegeven moment naast hem keek zag hij dat hij naast Walsleben liep. Robby liep toen in 20e positie.

Maar 1 ronde later was Robby al wat achteruitgeslagen. Hij reed toen in 25e positie. Even bleef hij hangen, maar toen kwamen nog enkele achtervolgers terug waardoor er een groepje werd gevormd. Robby kon de snelheid niet houden en was dan ook weer op achtervolgen aangewezen. Na enkele pogingen kon hij terugkomen tot een 27e plaats.

Maar in de laatste ronde deed iemand bij het passeren van de materiaalpost (de 2e keer –voor degene die de wedstrijd niet zagen, het is dus een zandstrook-) een smerige move. Waardoor Robby uit het spoor ging en zo belandde hij met zijn knie op een paaltje, hier hield hij een kleine schaafwond aan over. Hij reed dan ook als 28e over de aankomststrook.

22:12 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |