20-05-10

16 mei Temse

 Robby heeft op 15 mei moeten werken en heeft zijn knie gestoten tegen een ijzeren pedaal. Sindsdien heeft hij pijn in zijn linkerknie. Toch wou hij op 16 mei het proberen in de koers te Temse. De start werd gegeven om 15 uur voor 102 deelnemers. De aankomst lag op een iets wat lastigere bergop (in tegenstelling tot de wedstrijd in Wodecq, daar lag de aankomst ligt bergaf).

Robby had in tegenstelling tot alle andere wedstrijden plaats genomen in de buik van het peloton of zelfs sommige ronde nog iets meer naar achteren. Voor hem was het belangrijk, kijken hoeveel kracht hij nog kon zetten met deze knie. Op een 8-tal ronden van het einde was Robby echter vooraan in het peloton te vinden. Wie Robby kent, weet dat hij niet zomaar mee koerst, maar dat hij hem toch altijd wel eens wilt laten zien ;-). Enkele renners waren toen er reeds vanonder gemuist.

Het peloton kon deze echter vlug terug inrekenen. Op een 5-tal ronden van het einde riep Robby naar mij dat hij weer pijn had in zijn knie. De laatste ronden heeft hij dan ook volledig op karakter gereden. Cocquyt en Sterck waren in tussentijd de enige 2 leiders in wedstrijd geworden. Het peloton kwam op een 15 seconden maar Cocquyt liet dit niet begaan en gaf er samen met zijn kompaan een lap op, waardoor de voorsprong weer vergrootte. Cocquyt won de wedstrijd, Sterck kon nog net uit de greep blijven van het peloton. Robby zat echter iets te vroeg op kop waardoor hij voorbij gesneld werd door de anderen, hij werd 41e.

22:27 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13 mei Wodecq

Normaal het de bedoeling dat Robby naar Oordegem ging rijden op Hemelvaartdag. Op de laatste moment heeft hij echter beslist om naar Wodecq te gaan.

 

Op een parkoer van 11 km gingen ze met 68 renners van start. In het heuvelachtige Wodecq bleef de koers lang gesloten. Robby hield hem zoals altijd vooraan in het peloton. Naar mate de finale naderde kon een groepje van enkele renners ontsnappen, in de achtervolging was een groepje van een 6-tal renners – waaronder Robby – het peloton volgde nog enkele seconden (= enkele seconden > 15 seconden) later. Het groepje van Robby maakte uiteindelijk de aansluiting met de kopgroep. Deze bestond vanaf toen uit een 17-tal renners. Op 2 ronden van het einde kon 1 renner uit de kopgroep ontsnappen. Hij won dan ook de wedstrijd, achter hem was de groep in stukjes gevallen. Robby had de rol in de achtervolgende groep gelost, maar werd toch nog knap 16e.

22:19 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-05-10

9 mei Oordegem

Zondag 9 mei was het wedstrijd te Oordegem, de eerste wedstrijd van een 2-daagse (volgende wedstrijd is donderdag 13 mei – Hemelvaartsdag). Met 122 (?) deelnemers stonden ze aan de start. De start werd hier ook later gegeven dan gepland om 15 uur.

 

Op een iets wat lastigere parkoer (met de helling, die iedere ronde lastiger en lastiger werd) bleef het peloton nog redelijk goed samen. Het waren korte rondes waardoor de toeschouwers alles goed konden blijven volgen. Ook hier nam Robby vooraan in het peloton plaats. Eens de wedstrijd bijna in de helft was, raakte groepje van 16 renners weg. Enkele ronden later kwamen hier 5 renners bij. De kopgroep bestond vanaf toen uit 21 renners. Het peloton kwam iets dichter bij de kopgroep, maar deze lieten hun niet doen en de kopgroep versnelde weer, waardoor de aansluiting er niet kwam. Robby probeerde ook enkele keren te ontsnappen, tevergeefs. Het peloton liet hem niet rijden. Op enkele ronden van het einde was er nog een groepje van +/- 10 renners uit het peloton kunnen ontsnappen, deze werden echter weer gegrepen door het peloton. Ook de kopgroep begon uiteen te vallen toen de aankomst in zicht kwam. Van Roosbroeck Patrick won de wedstrijd, Robby spurtte zich nog naar een 30e plaats.

22:11 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

PK te Schoonaarde

Op 2 mei werd het PK te Schoonaarde voor beloften gereden. Met 156 deelnemers stonden ze aan de start. De start werd normaal gegeven om 13.30 uur, maar de officiële start is later gegeven.

 

Op een bochtig parkoer met smalle baantjes werden reeds vanaf de eerste ronden deelnemers uit het peloton geblazen. Ook valpartijen kwamen vanaf ronde 1 aan bod. Robby had vooraan in het peloton plaats genomen en kon zo alles afkijken.

Na enkele ronden gingen de eerste vluchters ervandoor. Zij kregen een voorsprong van een 30tal seconden, dit schommelde afhankelijk van hoe het peloton samen werte. Aangezien de snelheid in het peloton zo hoog lag, brak het peloton in diverse stukken.

Op enkele ronden van het einde bestond de kopgroep uit +/- 17 renners, 2 renners probeerde de aansluiting te maken. Deze 2 waren: Robby Cobbaert en Laurens De Vreese.

De kopgroep bestond vanaf toen uit 19 renners met een voorsprong van +/- 38 seconden. Maar op 2 ronden van het einde kreeg Robby een klop van de honger, dorst,.. Hij werd uit de kopgroep “geslagen” (niet letterlijk dus ;-) ). Robby kwam n het laatste deel van het peloton terecht (het peloton lag in 3 stukken). Hij bolde ook over de aankomst in dat groepje. De officiële uitslag (hoeveelste hij is geworden), weten we niet. Deze staat nergens te lezen. Robby heeft hem mooi in de kijker gereden, en heeft uit deze wedstrijd een les geleerd.

21:55 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-04-10

Kalken-Laarne

Op zaterdag 24 april was het koers te Kalken-Laarne. De wedstrijd startte om 15 uur met 165 deelnemers. Robby nam plaats (vanaf ronde 1) vooraan in het peloton. Reeds vroeg in de wedstrijd regende het aanvallen van diverse renners. Ook valpartijen kwamen jammer genoeg veel voor. Robby heeft ook enkele keren geprobeerd in de aanval te gaan, jammer genoeg werden zij steeds ingelopen door het peloton. Naar mate het einde naderde, kon een groepje van een tiental renners ontsnappen, Robby probeerde deze kloof alleen te dichten maar werd ingelopen door het groepje achter hem (bestaande uit een 15 – 20 tal renners). Jammer genoeg kwam deze groep niet dichter op de kopgroep.Willems Mario won. Robby werd knap 15e. Dit beloofd voor het PK te Schoonaarde.

20:28 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21 april Bever

Op woensdag 21 april 2010 had Robby een wedstrijd te Bever. Met 179 deelnemers stonden ze aan de start. Reeds vroeg in de wedstrijd ging er een groepje van +/- 20 renners vandoor. Het peloton kwam naar mate de wedstrijd vorderde in de buurt. Maar op één of andere manier kon de kopgroep toch weer terrein winnen. Zo gingen ze dan ook de laatste ronde in. Robby reed heel de tijd vooraan in het peloton mee en wou dan ook in de laatste ronde nog eens alles geven. Net voor de finish had het peloton de kopgroep dan toch weer te pakken. Vermeiren Tom won in de sprint. Robby eindigde als 51e.  

20:17 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-04-10

Uitslagen

Na diverse stages en trainingen is Robby begonnen met koersen op 11 april.

Zijn eerste wedstrijd was te Haasdonk. Hij eindigde rond de 40ste van de 181 deelnemers.

 

De 2e wedstrijd vond plaats te Zelzate met 73 deelnemers. Ook hier heeft Robby heel de wedstrijd vooraan meegereden en gestreden (zoals in de eerste wedstrijd). Robby werd 20ste.

21:36 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-01-10

Resultaat val BK 10/01

Uit diverse onderzoeken in het ziekenhuis is gebleken dat Robby aan zijn val op het BK – lees vorige blogberichten – een breuk in het heiligbeen heeft overgehouden. Degene die niet weten wat dit is…
Het heiligbeen ligt tussen het staartbeentje en rug. Het is het grootste bot van de wervelkolom. Het is driehoekig van vorm en bestaat uit 3 tot 5 samengroeiende wervels. Door 4 paar openingen komen zenuwen naar buiten.
Het verdict is dan ook onvermijdelijk 4 weken rusten. We wensen Robby heel veel beterschap toe. Hopelijk kan hij na zijn rustperiode er goed invliegen en schitteren als nooit tevoren.

 

22:04 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-01-10

BK Oostmalle

Met 52 deelnemers gingen ze van start voor het Belgisch kampioenschap in Oostmalle. 52 renners die streefden voor deze begeerde trui en eentje daarvan was Robby Cobbaert.

Robby had er volledig zin in. Om 13.30uur gingen ze van start. Robby kwam de eerste keer door als 16e. De renners voor hem zaten nog heel dicht, geleidelijk aan zou hij deze zeker kunnen bijbenen. Elke ronde dat Robby voorbijkwam zag je dat hij meer en meer geloofde in zichzelf. Het vertrouwen was zeker en vast terug. Toen hij op vier ronden van het einde de materiaalpost binnen reed verloor hij 3 plaatsen en viel terug naar de 19e plaats. (Even ter info de fietswissel was nodig want zijn rem was stuk). Maar het noodlot sloeg echter toe. Terwijl op 3 ronden van het einde de eerste 30 renners reeds voorbij waren, was er nog steeds geen Robby te bekennen.

Robby was zwaar ten val gekomen in de bossen en was weggebracht naar het ziekenhuis. Daar ging het Belgisch kampioenschap voor Robby.

Hij heeft aan de val een ingedeukt staartbeentje overgehouden.  

22:25 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03/01 Waregem

Op 03.01 was het cross te Waregem. Ook hier stonden ze met 59 deelnemers aan de start. Het parkoer was iets veranderde t.g.o. de voorbije jaren. Toen ze de eerste maal het veld indraaide werd er al onmiddellijk een valpartij gemeld. Robby behoorde hier niet bij. Toen hij de eerste maal voorbij kwam reed hij tussen de 10e en 15e positie. Alles zat nog dicht bijeen dus veel kon nog veranderen. Naar mate de vermoeidheid toeslag vielen er groepjes. Stijn Huys was al redelijk vlug gaan vliegen. Robby had plaats genomen in een groepje, maar kon hieruit ontsnappen. Hij reed zo nog een schitterende 12e plaats op 5sec. van de 11e plaats. Robby’s conditie kwam terug erbovenop (na de ziekte van net voor Nieuwjaar – zie blogbericht ziekte -.

22:14 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02/01 GP De Ster

Het eerste weekend na Nieuwjaar staat altijd GP De ster op het menu. Met 59 deelnemers stonden de renners op 02.01.2010 hier aan de start. Na het lang vriezen werd verwacht dat het hier niet modderig lag, toch was dit helemaal niet het geval. Het lag glad maar ook modderig. Robby werd al snel door een  valpartij in de eerste ronde naar achter geslagen. Ook tijdens de wedstrijd kreeg hij nog een paar keer af te rekenen met valpartijen. Hierdoor had hij na zijn 4e val echt geen zin meer en redeneerde hij: “Morgen is er ook nog steeds een cross.” En zo was het ook. Robby finishte als 44e.

22:14 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-12-09

Prettige feestdagen

Robby en zijn sponsers, mechaniekers, verzorgers, … wensen iedereen een fijne kerst en een spetterend 2010 met heel veel cross – en koersplezier.

22:08 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ziekte

 Robby is deze nacht wat ziekjes geworden. Dit kan al aan het broeien geweest zijn van het voorbije weekend.  

22:08 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27/12 Balegem (VCC)

Op zondag 27 december (tevens Robby zijn verjaardag) was het cross te Balegem. Met 49 deelnemers stonden ze aan de start. Robby was goed vertrokken en kon het wedstrijdritme goed bijhouden. Hij was zelfs bezig aan een stevige remonte en kwam bij de eerste 10 te rijden. Jammer genoeg na 45 min wedstrijden wouden zijn benen niet echt meer mee. Hij moest de andere laten rijden. Hij werd 24e.

Wij wensen Robby nog een gelukkige verjaardag toe.

 

22:07 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26/12 Beernem (VCC)

In Beernem stonden ze op 26 december met 50 deelnemers aan de start. Robby draaide als 3e het veld in, maar kon het tempo niet houden. Stelselmatig zakte hij steeds verder weg. Robby kon geen ritme in de wedstrijd houden. Hij kwam als 21e over de aankomst. Was / is er een ziekte aan het broeien of is het rustweekendje van vorige week hier even de boosdoener voor?

 

22:06 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Uitslagen 12 - 20 december

12/12 Varsenare (52 deelnemers): 12e plaats

 

13/12 Maldegem (53 deelnemers): 18e plaats

 

In het weekend van 19 en 20 december heeft Robby gerust.

21:56 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-12-09

05/12 Lotenhulle

Op 5 december was het cross te Lotenhulle. Om 15.15uur gingen ze met 43 renners van start. Robby had vooraf gezegd dat hij kopstart zou nemen. Toch was dit niet het geval. Hij was pas als +/- 5e weg. Hij draaide echter wel als eerste het veld in (hij had op de weg dus wat goed gemaakt).

De eerste 2 ronden was Robby de enige leider in wedstrijd. Hij had al een gaatje op de achtervolgers, deze maakten echter de aansluiting na de bewuste 2 ronden. Robby kon enkele ronden bij deze mannen blijven, maar moest hun uiteindelijk laten rijden. Op het stuk net voor de aankomst was het iets te zwaar voor Robby, hierdoor moest hij steeds een gaatje laten vallen en na enkele ronden (+ de nodige hoeveelheid regen tijdens de wedstrijd) kon Robby dit gat niet meer dichten. Lange tijd reed hij als enige op een 5e plaats (waarvan 2e belofte). Op 2 ronden van het einde maakte Stijn Penne de aansluiting met Robby. Stijn was op het voorgenoemde stuk (net voor de aankomst) iets beter dan Robby. Robby werd uiteindelijk 6e en 2e belofte.

18:12 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29/11 Drongen-Baarle

Op 29 november was het cross te Drongen-Baarle. De cross die plaats vind naast de autosnelweg met 69 renners. Het parkoer was niet echt voor Robby, naarmate de wedstrijd vorderde zakte hij steeds verder weg. Toch werd hij nog verdienstelijk 12e.

18:12 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-12-09

22/11 Hamme-Zogge

Zondag 22 november was het cross te Hamme-Zogge. Met 63 deelnemers gingen de beloften om 13.15 uur van start. Robby kwam na 1 ronde pas door als 36e. Maar doorheen de wedstrijd is hij goed opgeschoven, niks overhaast, niks geforceerd. Hij werd uiteindelijk 21e op 1min55 van de winnaar (Meeusen Tom).

20:58 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21/11 Laarne (PK)

Zaterdag 21 november was het cross te Laarne en dit voor het Provinciaal Kampioenschap.

Met 53 deelnemers gingen ze van start. Lang bleef alles samen in een groepje van ongeveer 10 man (waaronder Robby). Naar mate de wedstrijd vorderde konden eindelijk enkele renners ervandoor gaan. Door deze versnelling werd Robby naar de staart van het groepje geleid. Hij zat op dat moment 11e en 2e belofte waardoor hij zeker kon zijn van de zilveren medaille, toch kwam Michiel Dieleman bij Robby. Robby plaatste echter onmiddellijk een versnelling waardoor Dieleman moest passen en hij zijn 2e plaats bij de beloften vastzette. Robby kwam binnen als 11e en werd 2e belofte na Kevin Eeckhout.

20:57 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-11-09

15/11 Gavere

Op zondag 15 november stonden ze met 54 deelnemers aan de start in Gavere. Na de overwinning van gisteren in Zelzate, startte Robby aan deze wedstrijd zeer rustig. Reeds om 13.15 gingen de beloften van start. Robby had niet zo een uitmuntende start en kwam mij voor de eerste keer voorbij rond 30e positie. In de gevaarlijke afdaling nam Robby geen risico’s en liep naar beneden. Toen hij mij de ronde erna passeerde (al lopend) wist iedereen hoe laat het was. Derailleur in het wiel, wedstrijd afgelopen. Met 1 fiets was het onmogelijk om dit parkoer verder af te leggen.Jammer voor het team, maar niemand liet het aan zijn hartje komen na de schitterende wedstrijd van gisteren.

22:42 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14/11 Zelzate

Op zaterdag 14 november was het cross in Zelzate. Om 15.15 werd het startsein gegeven voor 37 renners. Op dit snel parkour met heel wat draaien had de wind vrij spel. Robby had opnieuw kopstart maar had hem wel als vierde het veld laten indraaien. Al vlug had hij in het veld ook de leiding genomen. Hierdoor onstonden er gaten en was alles op een lang lint getrokken. Na 1 ronde was er een kopgroep ontstaan dat bestond uit een vijftal renners, waaronder Robby. Nog 1 of 2 ronden later was de kopgroep in stukken gevallen. Robby en Kris Lapeire hadden de leiding genomen en in de achtervolging zaten Rondelez Bjorn, Brecht Lippens en Bert De Wispelare. Robby en Kris Lapeire namen ieder om beurt de leiding. Het groepje achter hun brak echter nog eens. Robby en Kris hadden een voorsprong van 25 seconden verzameld op Bjorn Rodeleze, toch kwam deze tot een tien seconde van hun ook eens terecht, aansluiting met de kopgroep kon hij nooit maken. Kris en Robby waren nog steeds samen toen ze de laatste ronden ingingen. Uiteindelijk kwamen ze uit de bocht met Robby aan de leiding. Robby won de wedstrijd voor Kris Lapeire in een sprint. Met zijn uitbundig zegengebaar en vreugdekreet die door merg en been ging, beleefde iedereen een kippevel moment dat voor altijd in onze geheugens gegrift staat.

22:32 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11/11 Zaffelare

Woensdag 11 november was het cross te Zaffelare. Iedereen had voor ogen (zoals ieder jaar) dat dit een loopparkoer ging zijn, maar het was het tegendeel, het zou een snelle wedstrijd worden, dat was zeker.  Met 41 deelnemers gingen ze om 15.15uur van start. Robby nam ook op deze omloop de kopstart voor zijn rekening. Reeds na een halve ronde lag alles al in groepjes en moesten er gaten gedicht worden, die de renners hun later gingen bekopen. Robby zat vooraan in een groepje dat bestond uit 13 renners. Reeds na 1 ronde bestond het groepje maar uit 12 renners meer. Na enkele ronden was Robby ineens verdwenen uit dat groepje. Hij riep dat hij gevallen was (later zijn we teweten gekomen dat het aan de balken gebeurd was). Toch kon hij terug aansluiting vinden bij de kopgroep die op dat moment uit een zestal renners nog bestond. Niemand uit deze groep wou zich geven, ook zo gingen ze de laatste ronde in. Wat een spannende wedstrijd. Uiteindelijk kwam Toon Devenyns als eerste uit de bocht en werd hij winnaar. Robby werd 5e van de groep in een sprint, maar werd knap 1e belofte.

22:11 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08/11 Ronse

8 november was het cross te Ronse. Robby was niet tevreden met de prestatie van gisteren (zaterdag 7 november – Zegelsem) en besloot dan ook om een nieuwe poging te doen in Ronse. Hier stonden ze met 32 deelnemers aan de start. Ook hier was het Kevin Eeckhout die de boel open gooide in stukken. Robby had al vlug plaats genomen in een groepje van 3 a 4 man dat strijde voor de 5e plaats. Robby kon ontsnappen uit dat groepje, maar kreeg af te rekenen met een lekke band waardoor enkele renners hem terug inhaalde. Na het wisselen kwam Robby al vlug terug bij deze renners. Hij kon Stijn Penne nog voorbij snelle en kon zo nog de 6e plaats in de wacht slepen.

21:58 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zegelsem

7 november was het cross te Zegelsem. Vroeger werd hier het Provinciaal kampioenschap gereden, dit jaar was het enkel een cross voor de Vlaamse Cyclocrosscup. Met 44 deelnemers gingen ze van start om 15.15uur. Robby nam een kopstart. Op dit parkoer was het misschien niet de beste keuze, maar de cross was nog maar net begonnen, dus afwachten.. Alles werd al vlug weer in groepjes verdeeld en elk groepje hing dan ook nog eens op een lang lint. Tot Kevin Eeckhout er een goeie lap op gaf en alles opensloeg. Robby zat toen in ongeveer 8e positie maar verloor per ronde enkele seconde op zijn voorgangers en verachterde stelselmatig. Hij nam op enkele ronde van het einde positie 12 in. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam hij op enkele seconden van Jan Van Zeebroeck. Maar jammer genoeg kwam hij daar niet meer bij. Robby werd 12e.

21:58 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-11-09

25/10 Lochristi

25 oktober was het cross te Lochristi, ook hier stonden ze met 30 deelnemers aan de start. Robby had terug de koppositie ingenomen en leidde het peloton voor de 1e maal het veld in. Ook hier was het zowat het zelfde scenario als in Bredene, een kopgroepje van ongeveer 9 man. Heel veel verschuivingen gebeurde er de eerste ronden niet, Robby bleef goed vooraan in het groepje meedraaien, enkel op een vijf a zestal ronden van het einde begonnen de eerste renners te lossen uit het groepje. Uiteindelijk is een groepje van 3 kunnen wegrijden en viel alles daarachter in stukken. Robby is uiteindelijk als 8ste over de streep gekomen (1e belofte) op 1.03 min van de winnaar. Robby had iets mindere benen dan in Bredene (zei hij achteraf), toch was dit weer een schitterend weekend met uitstekende prestaties.

22:05 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24/10 Bredene

Zaterdag 24 oktober was het cross te Bredene. Met 30 deelnemers gingen ze om 15.15uur van start. Het parkoer lag er nog goed bij. Af en toe een gladde strook door de regen, maar al bij al toch nog goed berijdbaar. Alles was bij de start op 1 lang lint getrokken met af en toe een gaatje door mensen die het hoge tempo en de vlugge versnelling na een bocht niet aankonden. Robby had reeds snel de koppositie ingenomen. Al snel vormde zich vooraan een groepje van ongeveer 7 renners. Robby kwam ten val bij een gladde strook en hierdoor zag Brecht Lippens zijn kans om te ontsnappen. Hij had al vlug een gat geslagen. Toch had niemand door dat Robby gevallen was aangezien hij na een halve ronde reeds zijn zelfde positie terug had ingenomen bij de groep die nu de achtervolging hadden ingezet. Toch kwamen ze niet meer dichter op de leider. Robby probeerde op 2 ronde van het einde nog eens er alleen vandoor te gaan, maar op iets meer dan een halve ronde hadden de andere de aansluiting weer gemaakt. Robby heeft nog geprobeerd om alles op alles te zetten maar moest zich tevreden stellen met de 4e plek. Toch heeft hij zich doorheen de hele wedstrijd constant in de kijker gereden.  

21:50 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-10-09

18/10 Zingem

Gisteren (18 oktober) was het cross in Zingem voor de Vlaamse Cyclocrosscup. Met 52 renners gingen ze om 15.15uur van start. Robby mocht op de 1e rij starten en nam plaats in het midden naast Kevin Eeckhout. Hij draaide als 5e het veld in, maar moest door omstandigheden toch enkele renners over hem laten gaan. Toch nam hij nog een plaats in de top 10 in. Een paar renners voor hem kon iemand het tempo niet meer aan en liet een gat vallen. Robby had dit echter te laat gemerkt en moest hierdoor in de achtervolging. Toen hij eindelijk bij het groepje voor hem aansluiting maakte (deze streden voor plaats 3 want op dat moment was Bertholet en Eeckhout allang gaan vliegen), maakte voor hem iemand echter een fout met het resultaat dat Robby hierdoor in het lint terecht kwam. Daardoor ging de groep er vandoor. Robby zag het niet zo goed meer zitten. Toch werd hij nog zeer verdiend 10e.

21:42 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ruddervoorde

Zondag 11 oktober was het cross te Ruddervoorde. Robby stond op de 3e rij om te starten. Met 72 deelnemers gingen ze van start. Hij was heel goed mee in de start en nam plaats 18 in. Daarna zijn enkele renners bij hem gekomen en samen hebben ze nog een kloof proberen dichten. Jammer genoeg kwamen ze er niet meer bij. Robby werd 20e.

21:33 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-10-09

Serskamp

Zaterdag was het cross te Serskamp. Het parkoer lag er nat bij bij na de regenbuien de laatste dagen. Eindelijk eens een echte cross.

Robby stond vooraan om te starten (2e rij). Na de eerste ronde kwam hij al door als +/- 6e en 1e belofte. Met alles op een lange lijn en af en toe al een kleine afscheiding was de echte cross begonnen. Geert Wellens was al heel vlug weg en dat veranderde niet meer.

In de 2e ronde waren de scheidingen al groter maar alles was nog mogelijk, Robby bleef rond de zelfde positie hangen. Enkele ronden later kreeg hij het wat moeilijk, zijn manoeuvre om bij Van Grembergen Kendric te geraken was iets te vlug gegaan, met het resultaat dat hij even moest passen. Hierdoor konden enkele renners van achter Robby tot bij hem terug komen. Toch werd hij nog knap 8e en van begin tot einde 1e belofte!

Deze prestatie heeft Robby neergezet toen hij niet 100 % was, Robby had al een hele week last van zere keel, verkoudheid, verstopte neus, … . Wat moet dat niet geven als hij 100% is?  

20:56 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |